ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Ανακαίνιση Σπιτιού – Κουζίνας – Μπάνιου

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί σημαντική οικονομική επένδυση με μακροπρόθεσμα οφέλη για τους ιδιοκτήτες. Οι λόγοι μπορεί να είναι είτε πρακτικοί για συντήρηση και επισκευή παλαιών κτισμάτων είτε καθαρά αισθητικοί για ανανέωση με πιο σύγχρονα υλικά και τεχνοτροπίες. Ωστόσο στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε τα τελευταία χρόνια αποτελεί και μια έξυπνη επιλογή συγκριτικά με την αγορά νέας κατοικίας. Με την κατάλληλη μελέτη και τις διακοσμητικές μας ιδέες, είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τη μονοκατοικία ή το διαμέρισμα από την αρχή και να δώσουμε την αίσθηση ότι η κατοικία αυτή έχει μόλις κατασκευαστεί.

Βήματα Ανακαίνισης

Υλοποιώντας μαζί μας μια μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού εξασφαλίζετε την άρτια αρχιτεκτονική μελέτη με κόστος καθορισμένο από τον πελάτη ανάλογο με το διαθέσιμο budget του. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της ανακαίνισης είναι η λεπτομερής αποτύπωση των υφιστάμενων χώρων, είτε πρόκειται για ολική ανακαίνιση σπιτιού είτε για ανακαίνιση μπάνιου είτε για ανακαίνιση κουζίνας  και στη συνέχεια με τη δημιουργία σχεδίων και τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε το πριν και το μετά της ανακαίνισης. Ο αναλυτικός οικονομικός προϋπολογισμός και το ακριβές χρονοδιάγραμμα εργασιών δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Εργασίες ανακαίνισης

Οι εργασίες ανακαίνισης διαχωρίζονται στις εργασίες εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Σύνηθες εργασίες εξωτερικού χώρου είναι οι εξωτερικοί χρωματισμοί, η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, η επισκευή στέγης, η μόνωση ταράτσας, η επένδυση όψεων καθώς και η διαμόρφωση του κήπου και των εξωτερικών περιφράξεων Στον εσωτερικό χώρο συχνές εργασίες είναι η αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης, η αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, η αλλαγή των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, η ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου, η αλλαγή δαπέδων, και φυσικά οι χρωματισμοί των τοίχων.

Με βάση το είδος και το μέγεθος των εργασιών που θα απαιτηθούν χρειάζεται η έκδοση της ανάλογης οικοδομικής άδειας που την αναλαμβάνει το αρχιτεκτονικό γραφείο μας. Ο ακριβής προϋπολογισμός για ανακαίνιση σπιτιού και η διαρκής παρακολούθηση των συνεργείων εξασφαλίζει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την υψηλή ποιότητα κατασκευής.