ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αρχιτεκτονική Μελέτη Εξοχικής Κατοικίας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις πόλεις, δημιουργεί την ανάγκη απόδρασης σε χώρους ηρεμίας στην εξοχή. Οι εξοχικές κατοικίες που σχεδιάζουμε εξασφαλίζουν συνθήκες χαλάρωσης και γαλήνης τόσο των οικογενειών των ιδιοκτητών τους αλλά και των φίλων τους. Βασικό χαρακτηριστικό των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα είναι ότι η καθημερινή ζωή εκτυλίσσεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό οι εξωτερικοί υπαίθριοι άλλα και στεγασμένοι (ημιυπαίθριοι) χώροι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής όσο και οι εσωτερικοί.

Παράγοντες σχεδιασμού

Πρώτος παράγοντας σχεδιασμού είναι ο τόπος που βρίσκεται το οικόπεδο, το φυσικό περιβάλλον και οι πιθανοί κανόνες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Δεύτερος παράγοντας ο προορισμός της κατοικίας: αν η κατοικία θα αποτελεί αυστηρά χειμερινό ή θερινό προορισμό ή και τα δύο. Είναι διαφορετικός ο σχεδιασμός μιας κατοικίας της οποίας οι ένοικοι θα περνούν τον περισσότερο χρόνο στους υπαίθριους χώρους όπως σε μια θερινή κατοικία και διαφορετικός ο σχεδιασμός μιας χειμερινής κατοικίας που επειδή τότε νυχτώνει νωρίς και έχει κρύο θα χρειάζεται να μένουν περισσότερο χρόνο στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας συχνά και από νωρίς το απόγευμα. Ο τελευταίος παράγοντας σχετίζεται με τις ειδικές σχεδιαστικές προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα σπίτι που κατοικείται για συγκεκριμένους μήνες ή και διήμερα/τριήμερα το χρόνο, και ως εκ τούτου δεν έχει τόσες πολλές απαιτήσεις σε σχέση με μια μόνιμη κατοικία.

Μοναδικότητα

Στον σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών λαμβάνουμε υπόψη τα υλικά και τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής της περιοχής που συχνά διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στο αρχιτεκτονικό ύφος και στη κατασκευή. Με τον προσεγμένο σχεδιασμό τόσο των εσωτερικών άλλα και των εξωτερικών χώρων με φυτεύσεις, πλακόστρωτα, υδάτινα στοιχεία και πέργκολες ενισχύουμε την λειτουργικότητα και την αισθητική των κατοικιών.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο μας έχει σχεδιάσει και επιβλέψει εξοχικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα Ανατολικά Προάστια της Αττικής, την Αργολίδα (Ερμιόνη, Πόρτο Ύδρα), τα κυκλαδίτικα νησιά (Σύρος, Πάρος, Μύκονος), την Εύβοια (Στύρα, Σκορπονέρι Χαλκίδας), την Ηλεία (Κρέστενα, Πύλος, Κακόβατος) άλλα και τη Μυτιλήνη, τη Λευκάδα και το Αίγιο Αχαΐας. Διαθέτουμε την εμπειρία και την συνεργασία με μηχανικούς σε κάθε μέρος της Ελλάδας για να αναλάβουμε την αρχιτεκτονική μελέτη της εξοχικής κατοικίας σας.