ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αρχιτεκτονική Μελέτη Πολυκατοικίας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Στέφανος Βασδέκης» αναλαμβάνει αρχιτεκτονικές μελέτες πολυκατοικιών. Η βασική διαφορά μιας μελέτης πολυκατοικίας σε σχέση με της κατοικίας είναι ότι συχνά δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες των μελλοντικών ενοίκων καθώς πελάτης μας είναι ο κατασκευαστής. Στις περιπτώσεις αυτές καλούμαστε να σχεδιάσουμε διαμερίσματα που να καλύπτουν τις σύνηθες ανάγκες των μελλοντικών αγοραστών ή ενοικιαστών άλλα και να μπορούν εύκολα και οικονομικά να αλλάξουν εσωτερική διαμόρφωση σύμφωνα με τις εκάστοτε επιθυμίες των ενοίκων τους.

Βασικά στάδια

Πρώτο στάδιο της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η καταγραφή και η επεξεργασία των απαιτήσεων των ιδιοκτητών-κατασκευαστών. Καθορίζουμε από κοινού το επιθυμητό κτιριολογικό πρόγραμμα (όροφοι, αριθμός διαμερισμάτων, πιθανές μεζονέτες, αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κτλ) άλλα και την αισθητική του κτιρίου.Ταυτόχρονα ερευνούμε τα χαρακτηριστικά του οικοπέδου, τους όρους δόμησης άλλα και στοιχεία της περιοχής στην όποια ανήκει.

Στη συνέχεια διερευνούμε εναλλακτικά σενάρια εκμεταλλευόμενοι τα ευεργετήματα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) με επιπλέον επιφάνειες που δεν προσμετρούνται στον συντελεστή δόμησης όπως σοφίτες, πατάρια, έρκερ κτλ. Στη διαδικασία επιλογής της ιδανικής λύσης καθοδηγούμε τον πελάτη βάση της πολύχρονης εμπειρίας μας.

Μετά την επιλογή επιλύουμε με ακρίβεια τα αρχιτεκτονικά σχέδια της πολυκατοικίας προχωρώντας στην οριστική μελέτη πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τους συνάδελφους μηχανικούς (τοπογράφους, στατικούς και μηχανολόγους).

Στόχος μας πάντα η ικανοποίηση τόσο του πελάτη – κατασκευαστή όσο και των μελλοντικών ενοίκων – αγοραστών των διαμερισμάτων. Η υψηλή αισθητική, η διαχρονικότητα άλλα και η αντοχή του κτιρίου σε βάθος χρόνου αποτελούν παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη σε κάθε φάση του σχεδιασμού άλλα και της κατασκευής.

Τελικό στάδιο πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι η πλήρης τρισδιάστατη φωτορεαλιστική παρουσίαση της μελλοντικής πολυκατοικίας άλλα και των εσωτερικών χώρων των διαμερισμάτων στον πελάτη ώστε να έχει την ολοκληρωμένη εικόνα του κτιρίου.

tetraorofi-polykatikia-glyfada

Έχοντας σχεδιάσει πολυκατοικίες τόσο στην Ελλάδα (Γλυφάδα, Βούλα, Φιλοθέη κτλ) όσο και στο εξωτερικό διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία για ολοκληρωμένες αρχιτεκτονικές μελέτες μοναδικής αισθητικής που χαρακτηρίζονται για την λειτουργικότητα, την άρτια κατασκευή και την εναρμόνιση με το φυσικό τους περιβάλλον.