ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Αρχιτεκτονική Μελέτη Συγκροτήματος Κατοικιών

Η έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων του γραφείου άλλα και η συνεργασία μας με μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων διασφαλίζει την άρτια μελέτη και υλοποίηση συγκροτημάτων κατοικιών μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Εμπειρία

Η επαγγελματική πορεία του Στέφανου Βασδέκη ξεκίνησε το 1978 σχεδιάζοντας κατοικίες στον οικισμό Porto Hydra Village στην Ερμιόνη Αργολίδας. Το συγκρότημα κατοικιών ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα, έχοντας πλέον 330 ιδιόκτητες βίλες μέσα ένα οικισμο με πλωτά κανάλια.

Στα Σύβοτα της Λευκάδας έχουμε σχεδιάσει ένα συγκρότημα κατοικιών για τουριστική χρήση. Ο ιδιαίτερος τρόπος τοποθέτησης του συγκροτήματος είναι τέτοιος ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη θέαση της θάλασσας και του φυσικού τοπίου από κάθε κατοικία.

Στην Ελλάδα έχουμε σχεδιάσει επίσης συγκροτήματα κατοικιών στη Βάρη, στη Βουλιαγμένη στο Παλαιό Ψυχικό, στη Πάρο, στο Αίγιο, καθώς και συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βάρη και στο Ελληνικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο ανεξάρτητες αρχιτεκτονικές μελέτες συγκροτημάτων στα Τίρανα της Αλβανίας. Η πρώτη μελέτη αποτελείται από ένα συγκρότημα επτά διώροφων κατοικιών με ιδιαίτερη χωροθέτηση των κτιρίων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός ιδιωτικότητας, άλλα και να προκύψει ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Η δεύτερη μελέτη αποτελείται από δεκατέσσερις πολυτελείς διώροφες κατοικίες στα Τίρανα της Αλβανίας, με άνετους εσωτερικούς χώρους, άπλετη θέα και απόλυτα ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους με κήπους και πισίνες.

Μοναδικότητα

Η εμπειρία των 43 χρόνων που διαθέτει το αρχιτεκτονικό γραφείο μας στο σχεδιασμό και την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εξασφαλίζει την μοναδική αισθητική, την λειτουργικότητα και την εναρμόνιση τους με το φυσικό περιβάλλον της εκάστοτε τοποθεσίας.