ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αρχιτεκτονική Μελέτη Κατοικίας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο μας εξειδικεύεται στις αρχιτεκτονικές μελέτες κατοικιών όπως αποδεικνύεται και από το πλήθος των έργων που έχουμε σχεδιάσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η πλειοψηφία των έργων μας βρίσκεται στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές: Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Πανόραμα Βούλας, Βουλιαγμένη, Ελληνικό, Άλιμος και Βάρκιζα, αλλά και στα βόρεια προάστια (π.χ. Κηφισιά, Εκάλη, Πολιτεία, κτλ).

Στόχος

Η αρχιτεκτονική κάθε κατοικίας είναι τόσο μοναδική όσο και η εκάστοτε οικογένεια που θα ζήσει σε αυτή. Μέσα από την επικοινωνία με κάθε μέλος της οικογένειας ανακαλύπτουμε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τις επιθυμίες τους και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός να εκπληρώσει όλες τους τις ανάγκες. Βασικός στόχος κάθε μελέτης να συνδυάσουμε τις προσδοκίες τους με τον άρτιο σχεδιασμό άλλα και τις πολεοδομικές διατάξεις του κάθε οικοπέδου. Κατά την εξέλιξη της μελέτης συντονίζουμε όλους τους συνεργάτες μηχανικούς και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να ετοιμάσουμε τον πλήρη φάκελο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που περιλαμβάνει τις εξής μελέτες: τοπογραφική, αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική.

Βιοκλιματικός σχεδιασμός

Εφαρμόζοντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας ελαττώνοντας τις απαιτήσεις σε θέρμανση και ψύξη, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι ανάγκες κάθε κατοικίας οικονομικότερα και χωρίς μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε και στο μικροκλίμα του περιβάλλοντα χώρου ώστε με τον σχεδιασμό ανοιχτών ημιυπαίθριων χώρων, περγκόλων και στεγάστρων να εξασφαλίζεται η ηλιοπροστασία, ο σκιασμός και η προστασία από τους ανέμους και στους χώρους αυτούς.

Η πολύχρονη εμπειρία μας από το 1978 και το πλήθος των κατοικιών που έχουμε σχεδιάσει σας εξασφαλίζει όχι μόνο την άριστη αρχιτεκτονική μελέτη της κατοικίας που ονειρεύεστε για την οικογένεια σας άλλα και την ορθή διαχείριση κάθε φάσης κατασκευήςτου έργου.